Allah Büyü Yapılmasına Neden İzin Verir, sorusu herkesin merak ettiği bir sorudur ve cevabı merak konusu… Sevgili dostlar, Allah büyü yapılmasına ya da kuluna herhangi bir zarar verilesine izin vermez. İnsanlar birbirlerine zarar verir. buradan kasıtla, büyü yapılması ve büyü yapılacağı kaderde yazılıdır ve Allah’ın bilgisi dahilindedir. ancak; bu zarar direk Allah’tan gelmez, zarar insanlara ne yazık ki insanlardan gelir.
Yüce yaratıcımızın biz insanlara gönderdiği kutsal kitap olan kuran ı kerimin bakara suresinin 102. Ayetinde Allah ın izni olmadan büyü ile hiç kimseye zarar verilemeyeceği kesin bir dil ile bildirilmiştir. Büyü peygamber efendimize bile yapılmıştır. Büyüler çok eskilere dayanmaktadır. Harut ile marut adlı iki melek insanlara bilgi veriyorlardır, küfre sapmamaları konusunda insanlardan söz aldıktan sonra insanlara ilim öğretiyorlardı, insanlar söz verdikten sonra bu iki melekten bilgi alıyorlardı. İnsanlar iyi olanları değil kötü olanları öğrenmek istiyordu. karı koca arasını açmak için bilgiler alıyorlardır. Ancak insanlar sözlerinde durmadılar ve küfre saparak büyü ile uğraşmaya başladılar.
Büyü Bozmak Günahmıdır?
Büyüler insanın imtihanıdır. Evet Allah izin vermiştir ancak bunlar insanların imtihanı olmuştur ve büyü yapan kişilerin ahirette nasipleri kapanmıştır. Büyüye maruz kalan kişiler ise büyüden kurtulması gerektiği için yapılan bir büyüyü bozmanın bir günahı yoktur ve aynı zamanda insanlara farz kılınmıştır. Yüce yaratıcımız olan Allah insanların önüne hem iyiyi hem de kötüyü koymuştur ve tercih haklarını insanlara bırakmıştır. Bunlar insanların imtihanı olmuştur ve iyi olanı seçen insanlar ALLAH ın lütfundan faydalanırken kötüyü seçen insanlar ALLAH ın nimetlerinden yararlanamaz ve aynı zamanda öldükleri zaman ALLAH ın rahmetinden faydalanamazlar. Bu yüzden ALLAH ahiret gününe kadar insanları bir imtihana tabi tutmuştur. Büyülerin haram ve yasak olduğunu ve aynı zamanda ALLAH a şirk koşmak anlamına geldiğini kutsal kitabımızda açık bir dille belirtmiştir.
Büyüleri yapan insanlar büyü yapmanın ve ya yaptırmanın ne kadar günah olduğunu e dinden çıkmak anlamını taşıdığı bildiği halde büyü yapmak ve ya yaptırmaktan hiç vazgeçmemişler ve dinden çıkmışlardır. Büyüye maruz kalan insanların bir suçu yoktur ve yapılan büyüden kurtulmak bu insanlara farz kılınmıştır. Büyüye maruz kalan insanlar hiç vakit kaybetmeden bu alanda bilir kişilere giderek kendisine yapılan bu büyüden kurtulması gerekir, hayat boyu yapılan bir büyü ile kimse yaşayamaz.